Nyheter

NJFF innsatsmedalje 2024

John Edquist, AJFF Halden

· Medlem i AJFF Halden siden 1968.

· Æresmedlem i foreningen siden 2004.

· Nestleder i mer enn 25 år. Sitter også som nestleder i nåværende styre.

· Styremedlem/utvalgsleder i ca. 50 år.

Regionlaget

· John var 2. vara i fylkeslagsstyret i 2016 og 2017.

Øvrig

John vokste opp på Ystehede. Der hadde foreningen skyteaktivitet, så det ble naturlig for han å melde seg inn. Byggingen og driften av banen på Ystehede var John med på fra begynnelsen av 1970-tallet.

John var aktivt med i arbeidet med å skaffe foreningen storviltjakt i kommuneskogen Ulveholtet fra midten av 1970-tallet. Han var også en av drivkreftene for å få bygd en overnattingshytte i laftet tømmer i Ulveholtet, og aktivt med å bygge og utvikle elgbanen i Svensdalen.

Foreningen hadde en kjempedugnad på Saugbrugsforeningen og jobbet inn om lag 500 000 kroner. Disse pengene ble brukt til å kjøpe foreningens nåværende klubbhus i Peder Ankers gate, og Edquist har deretter vært primus motor for påbygging/ombygging/restaurering og vedlikehold av klubbhuset fram til dags dato.

John deltok i den såkalte “Bullaren-aksjonen” tilbake i 2022, der foreningen sørget for å få stengt et oppdrettsanlegg for regnbueørret i Bullaresjøen i Sverige. Han ble bøtelagt og senere hedret for dette sammen med fler av foreningens medlemmer.

John var en av drivkreftene og bidragsyterne når foreningen i samarbeid med Halden og Omegn JFF arrangerte NM i leirdueskyting slutten av 1990-tallet.

Vårt klekkeri i Tistedal ble etablert og gjort i stand på dugnad når det overtok for anlegget vi hadde i byen. Edquist var aktivt med.

Foreningens medlemmer jobbet dugnad på Fredriksten festning i forbindelse med TV-programmet “Allsang på grensen” fra 2007-2022. John var med, og pengene vi tjente der ble benyttet til å bygge en ny hytte på Signebøenfjellet i Enningdalen. John Edquist var arkitekten bak innkjøp og oppføring av hytta.

Ved foreningens arrangement Fiskesommer har Edquist vært sentral, det samme gjelder Berby Action Camp – gjennom veldig mange år!

John fikk ungdomsprisen til NJFF Østfold for arbeidet med Berby Action Camp og arbeid med ungdom i Halden helt tilbake i 2009.

Han holder fortsatt på med det samme den dag i dag!